Dlho očakávané letné prázdniny, najmä zo strany žiakov a študentov, sú v plnom prúde a spolu s nimi sa naskytá priestor pre ich aktívne vyplnenie a prežitie čo najväčšieho počtu zážitkov. Príďte a presvedčte sa, že región Horehronie spĺňa všetky vaše menej i viac náročné požiadavky.

Interaktívny rozprávkový svet, ktorým región Horehronie od minulého roka láka návštevníkov každej vekovej skupiny, sa rozrástol o ďalšiu rozprávkovú miestnosť. Prvá pilotná časť projektu sa zameriava na stvárnenie čarovného lesa plného tajomných bytostí a magických rastlín, naopak druhá etapa projektu  je tematicky orientovaná na strážcu pokladu v podobe draka.

Telgárt, obec pod Kráľovou hoľou, ponúka rozmanitú sieť trás a chodníkov pre aktívny oddych v prírode. Súčasná sieť najnavštevovanejších turistických bodov v regióne, technických železničných pamiatok a prameňa Hrona, tak bola prepojená o nový značený chodník, mimo rušnej hlavnej cesty. Prvý letný prázdninový deň preto patril jeho oficiálnemu otvoreniu, ktoré bolo sprevádzané spoločnou komentovanou prechádzkou po celej jeho dĺžke.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE v spolupráci s mestom Brezno, ktoré sa pokladá za vstupnú bránu do regiónu, sa neustále snaží o rozvoj mestského cestovného ruchu. Jednou z najnavštevovanejších rekreačných oblastí mesta, a to ako zo strany domácich obyvateľov, tak aj návštevníkov samotného mesta, je práve oddychová zóna Banisko.

Organizácie na Horehroní sa spojili, aby zachránili vzácne liatinové dedičstvo na cintorínoch, ktoré odkazuje na železiarsku minulosť regiónu. Piati signatári, medzi ktorých patrí Horehronské múzeum, Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie, Regionálne združenie miest a obcí Horehronia, občianske združenie Coburgovci na Slovensku a spoločnosť Ľupčianske kovozávody, s.r.o. spečatili svojim podpisom cielenú záchranu liatinových artefaktov priemyselnej histórie.

Na Salaši Zbojská sme v rámci podujatia ,,Deň valaskej kultúry a sviatok ovčiarsky“ oslávili tradície našich predkov spred sto rokov, ktoré sú spojené so salašníctvom a ovčiarstvom. Tento tradičný festival nám opäť umožnil uvedomiť si potrebu existencie vzácneho remesla a zároveň oceniť si náročnú prácu a poslanie valachov.

Prvá májová sobota sa niesla v športovom duchu, a to z dôvodu 4. ročníka pretekov na Horehronských cyklodrezinách - unikátnych bicykloch na koľajniciach.Podujatie spadá už medzi tradičné podujatia organizované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE v spolupráci s obcou Hronec a Čiernohronskou železnicou, n.o. 

Už tradične sa Veľkonočná nedeľa opäť niesla v duchu radosti a veselých momentov na Horehroní. V areáli lyžiarskeho strediska Ski Tále sa domáci i návštevníci zišli na slávnostnom podujatí s názvom Veľkonočné radosti, ktoré už po desiaty raz prinieslo bohatý program pre všetkých účastníkov.

Región Horehronie, s jeho pomyselnou vstupnou bránou, mestom Brezno, bude opäť hostiť športovcov na medzinárodnej až svetovej úrovni, pri príležitosti konania sa Majstrovstiev Európy a Majstrovstiev sveta v kolkoch. Organizátorom športového podujatia je Slovenský kolkársky zväz.

Interaktívny rozprávkový svet a audiovizuálny sprievodca, to sú nové atrakcie, ktorými región Horehronie láka návštevníkov každej vekovej skupiny. Prvá pilotná časť projektu o rozprávkovom svete sa zameriava na stvárnenie sci-fi filmu s názvom Avatar, prostredníctvom ktorej sa návštevník ocitne na planéte Pandora, akoby vystrihnutej zo samotného filmu. Naopak audiovizuálny sprievodca v národnej kultúrnej pamiatke Vodný mlyn s náhonom v Predajnej návštevníkov prevedie životom mlynára.

Kontakt

+421 911 633 119       info@horehronie.sk

© 2024, Horehronie.sk
Image
Image
Image

Aktivita realizovaná s finančnou podporou
Ministerstva cestovného ruchu
a športu Slovenskej republiky

Vyhľadávanie