Interaktívny rozprávkový svet a audiovizuálny sprievodca, to sú nové atrakcie, ktorými región Horehronie láka návštevníkov každej vekovej skupiny. Prvá pilotná časť projektu o rozprávkovom svete sa zameriava na stvárnenie sci-fi filmu s názvom Avatar, prostredníctvom ktorej sa návštevník ocitne na planéte Pandora, akoby vystrihnutej zo samotného filmu. Naopak audiovizuálny sprievodca v národnej kultúrnej pamiatke Vodný mlyn s náhonom v Predajnej návštevníkov prevedie životom mlynára.

Dnešným dňom bola oficiálne zahájená zimná sezóna v regiónoch Horehronie a Liptov, ktorá sa niesla v duchu tradícií, prostredníctvom najvyššie položenej módnej prehliadky tradičných ľudových odevov z oboch regiónov. Počet desiatich odprezentovaných krojov symbolizoval 10. výročie novej Rotundy, dominantnej stavby strediska Jasná - Nízke Tatry, ktoré sa stane v termíne 20. - 21. 1. 2024 dejiskom Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien.

Aj tento rok mohla široká verejnosť zavítať do priestorov Mestského Hotela Ďumbier, ktorý po druhýkrát hostil regionálnych producentov a ich výrobky na Trhu regionálnych výrobkov, v závere ktorého sa uskutočnilo Slávnostné odovzdávanie certifikátov novým držiteľom značky ,,Regionálny produkt Horehronie“.

Vstúpte spolu s nami do Ľadového mestečka, ktoré svoje brány otvorí už 15. decembra 2023. Námestie mesta Brezno sa totiž v zime premení na miesto, ktoré bude ako vystrihnuté z vianočnej rozprávky. Zaiste najväčším lákadlom bude exteriérové klzisko s bohatým kultúrnym programom.

Kto by to bol povedal, že už je tomu presne rok, ako sme slávnostne otvorili dvere a verejnosti sprístupnili priestory zrekonštruovanej Mestskej veže s Infocentrom vo Zvonici, ktorá neodmysliteľne patrí k najvýznamnejším dominantám mesta Brezno. Okrem prvých narodenín si Mestská veža v tento deň pripomenula Medzinárodný deň kávy, pri príležitosti ktorého sa uskutočnila Talkshow venovaná celoslovenskej kampani #KávičkaNaMalíčka.

Región Horehronie si opäť pripravilo pestrý program pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý každoročne pripadá na 27. septembra. Program, s pestrou paletou sprievodných aktivít, trval v meste Brezno dva dni, konkrétne 29. a 30. septembra 2023. Na ich organizácii sa opätovne podieľala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a Horehronské múzeum, pod záštitou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Káva silná čierna, osladená cukrom alebo zjemnená mliekom, každý si tú svoju šálku dopraje niekoľkokrát denne. Nie všetci však vedia, že najväčšími „fanúšikmi“ kofeínu sú predčasne narodené deti, ktoré po narodení dostanú dávku kofeínu predstavujúcu pre dospelého človeka vypitie 25 káv. Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa kávy si ju spoločne v dňoch 23. 9. – 8. 10. 2023 doprajme s príchuťou pomoci, spolupatričnosti a lásky k tým najmenším a najzraniteľnejším. 

Vzácny prírodno-krajinársky park, jediný svojho druhu na Horehroní, po rokoch ožije. Novej príležitosti sa dočkal vďaka úspešnej žiadosti v rámci výzvy Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky pre žiadateľov rozvojových projektov transformácie regiónu Národného parku Muránska planina. Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja, n.o. získala na obnovu parku 845 387,50 € z mechanizmu Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. 

Kontakt

+421 911 633 119       info@horehronie.sk

© 2024, Horehronie.sk
Image
Image
Image

Aktivita realizovaná s finančnou podporou
Ministerstva cestovného ruchu
a športu Slovenskej republiky

Vyhľadávanie