Tajuplné bytosti existovali v minulosti v predstavách ľudí ako možná súčasť života. Vyskytovali sa za určitých okolností, v určitom čase a mieste. Kto mohol, tak sa im snažil vyhýbať, prípadne robiť všetko preto, aby sa zamedzilo ich pôsobeniu. Takéto konkrétne udalosti nám zostali zachované prostredníctvom zozbieraných a spísaných rozprávaní, súčasťou ktorých môžete byť aj vy!

Jarné prázdniny sú predo dvermi a spolu s nimi aj plány na ich aktívne prežitie, či dokonca vycestovanie v podobe výletov, pobytov a dovoleniek mimo svoje trvalé bydlisko. Vezmite svojich školákov počas nich na parádne lyžiarske svahy, alebo navštívte pestrú ponuku interiérových aktivít práve na Horehroní. Rezervujte si už teraz posledné ubytovacie kapacity a nechajte sa inšpirovať atraktívnymi tipmi na výlety.

Dňa 24. februára 2024 sa uskutoční už 5. ročník o Veľkú cenu Jasnej v medzinárodných pretekoch na krňačkách. Južné svahy Chopku tak pokoria pretekári nie len zo Slovenska, ale aj zo susedného Česka či Poľska. Svoju účasť dokonca prisľúbili aj nemeckí krnohári.

Interaktívny rozprávkový svet a audiovizuálny sprievodca, to sú nové atrakcie, ktorými región Horehronie láka návštevníkov každej vekovej skupiny. Prvá pilotná časť projektu o rozprávkovom svete sa zameriava na stvárnenie sci-fi filmu s názvom Avatar, prostredníctvom ktorej sa návštevník ocitne na planéte Pandora, akoby vystrihnutej zo samotného filmu. Naopak audiovizuálny sprievodca v národnej kultúrnej pamiatke Vodný mlyn s náhonom v Predajnej návštevníkov prevedie životom mlynára.

Zažite akčnú zimu na Horehroní a cestujte Horehronským skibusom, bežkobusom či klziskobusom zadarmo, bezpečne a ekologicky, priamo z Brezna a ubytovacích zariadení, sídliacich v Bystrianskej doline a v rekreačnej oblasti Tále, za zasneženými zjazdovkami, upravenými bežkárskymi, skialpovými traťami a ľadovou plochou na námestí v Brezne, a to len vďaka regionálnej zľavovej karte Horehronie Card.

Dnešným dňom bola oficiálne zahájená zimná sezóna v regiónoch Horehronie a Liptov, ktorá sa niesla v duchu tradícií, prostredníctvom najvyššie položenej módnej prehliadky tradičných ľudových odevov z oboch regiónov. Počet desiatich odprezentovaných krojov symbolizoval 10. výročie novej Rotundy, dominantnej stavby strediska Jasná - Nízke Tatry, ktoré sa stane v termíne 20. - 21. 1. 2024 dejiskom Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien.

Vstúpte spolu s nami do Ľadového mestečka, ktoré svoje brány otvorí už 15. decembra 2023. Námestie mesta Brezno sa totiž v zime premení na miesto, ktoré bude ako vystrihnuté z vianočnej rozprávky. Zaiste najväčším lákadlom bude exteriérové klzisko s bohatým kultúrnym programom.

Premýšľate, čo originálne darovať svojej rodine či kamarátom pod vianočný stromček? Prekvapte ich a zároveň im vyčarte úsmev na tvári prostredníctvom vianočnej krabičky, ktorá je posolstvom našich predkov, výsledkom šikovných rúk majstrov, no hlavne nositeľom neutíchajúcej lásky k lokálnym tradíciám a remeslám.

Kontakt

+421 911 633 119       info@horehronie.sk

© 2024, Horehronie.sk
Image
Image
Image

Aktivita realizovaná s finančnou podporou
Ministerstva cestovného ruchu
a športu Slovenskej republiky

Vyhľadávanie